De huizen liggen voornamelijk in Canedo de Basto in de provincie Minho in Noord Portugal. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Mondim de Basto. In deze plaats zijn allerlei voorzieningen zoals: banken, postkantoor, winkels, discotheek, zwembad en natuurlijk veel restaurantjes, waar je heerlijk en goedkoop kunt eten. Verder is er elke woensdag markt, waarvoor van heinde en verre de kooplieden en bezoekers toestromen.

Verder is er in de omgeving het uitgestrekte gebied van de Serra de Cabreira (wandelen, fietsen, paardrijden). Kleine, antieke dorpjes met vrijwel overal cafeetjes, waarbij u niet verbaasd moet zijn als de, soms wat boersig uitziende, maar uiteraard sympathieke eigenaar ook de burgemeester blijkt te zijn.

Het is het gebied van de kleinschalige landbouw, veeteelt en wijnbouw (vinho verde).

De mensen hebben hier nog tijd voor elkaar en vinden het altijd gezellig om een praatje te maken en een “copinha” (een aardewerk mok met wijn) aan te bieden. Wanneer u bereid bent om (al of niet Portugees sprekend) het contact aan te gaan, dan zult u merken dat de bevolking van deze streek bijzonder gastvrij en aardig is.

Op minder dan 1 uur vindt U steden als Braga, Guimarâes, Amarante en Villa Real. Wanneer u van kunst en cultuur houdt is zeker de universiteitsstad Braga een stad die u niet mag missen. Porto met zijn beroemde bruggen en porthuizen ligt op 90 km. afstand. Porto is ook de luchthaven waar u het beste kunt aanvliegen als u met het vliegtuig komt. Op elke donderdag wordt in Barcelos (ca. 1.15 uur rijden) de grootste ambachten en kunstnijverheidsmarkt van Noord-Portugal gehouden met o.a. houtsnijwerk, keramiek, lederwaren, textiel w.o. linnen, wollen truien enz.

Bekijk de website NoordPortugal.nl voor meer informatie over de omgeving.

Voor natuurliefhebbers

In de prachtige provincie Minho, waar de meeste Portugezen hun binnenlandse vakantie doorbrengen, bieden wij verschillende vakantieverblijven aan. De door ons aangeboden verblijven zijn van Nederlanders, die u ter plekke kunnen bijstaan en adviseren.

De omgeving biedt u mooie vergezichten, bossen, rivier, stuwmeren en bergen en leent zich uitstekend voor uitstapjes in de natuur, zowel te voet als met de auto. Fanatieke fietsers of mountainbikers vinden zeker de uitdaging om hun kunnen op de proef te stellen of zich te trainen.

Voor cultuurliefhebbers

Dan zult u zeker de authentieke dorpjes bezoeken waar de tijd 50 jaar te lijkt hebben stil gestaan. Hier vindt men nog het rustige boerenleven, waar de koeien met hun enorme horens, de geiten en de schapen in een rustig tempo van de stal naar de weilanden of de bergen lopen en (vaak zelfstandig) op de gewoonlijke tijd weer terugkeren.

Een ontmoeting met de vriendelijke dorpsbevolking zal u verbazen met zijn gastvrijheid. Naast de dorpjes, zijn er natuurlijk ook steden die de moeite van het bekijken waard zijn, zoals bijv. Guimarães (waar Portugal werd “geboren”), Braga en Porto.

Houdt u van wijn? De Minho is de streek van de wijn!

De Minho is de streek van de Vinho Verde (wit, rood en rosé) en de Douro wijnstreek waar de originele Port vandaan komt bevindt zich op slechts een uurtje rijden. Ook Vila Real en Lamego zijn de moeite waard evenals Peso de Régua en Pinhão, waar op de wanden van het stationnetje met tegeltableaus de wijnoogst van de Douro staat afgebeeld. Vanuit Peso de Régua kan de reis naar Pinhão ook gemaakt worden per boot of per trein langs de Douro rivier.

Liever sportief of creatief?

Er zijn mogelijkheden voor zwemmen, vissen (forel), kanoën, raften, abseilen, delta-vliegen, 4×4 rijden, canoying, mountainbiken, wandelen, klimmen etc.,etc. Voor de liefhebbers (beginners zowel als gevorderden) zijn er voldoende mogelijkheden om onder begeleiding van Nederlandse beeldend kunstenaars o.a. te schilderen of te beeldhouwen.

Shoppen, eten en drinken

Met name in de grotere steden vindt u een uitgebreid aanbod van kwaliteitskleding en schoeisel. Grote overdekte winkelcentra bieden u de gelegenheid om er evt. de hele dag rond te kijken, terwijl u daar ook voldoende mogelijkheden vindt om tussendoor te eten en te drinken wat u wilt.

Niet alleen de kwaliteit, maar zeker de prijzen in café’s en restaurants zal u verbazen. Een dagschotel rond het middaguur kost meestal slechts 5 tot 8 euro, INCLUSIEF wijn en een kopje koffie! De prijzen van de meeste consumpties bedragen 0,60 tot 1 euro. Uiteraard kan de prijs in de sterk toeristische gebieden en in de steden wat hoger liggen.

Locatie en auto huren

Het vakantiehuis is te vinden op ongeveer 1 uur afstand van vliegveld Porto. Als u van plan bent om een auto te huren raden wij u deze kortingslink van Holiday Cars aan.

Vragen of reserveren?

Neem gerust contact op!